Tistje leest: Boeiende boeken over Autisme

Met Tistje Leest willen we de ervaringsblog Tistje.com onder de aandacht brengen, en wel met name nu daarvan de boeken.

Deze worden door de maker Sam op een bijzonder mooie manier aan je aangeboden, en wel met een subliem leesverslag waarmee je in deze drukke dagen heel snel kunt ontdekken of je dit boek aan wilt schaffen om het uitgebreider te lezen, of om te weten dat anderen al blij zijn dat Sam deze voor je gelezen heeft en daarvan weer een prachtig verslag heeft gemaakt.

Ideaal in deze drukke tijden!

Met dank aan Sam hieronder wat voorbeelden. Binnen de voorbeelden vind je een weergaven van de betrokken pagina op de site Tistje.com, en met doorklikken kun je dan ook direct op de site van Sam komen, om daar nog veel meer moois te vinden.

Oh ja, en dan nog dit. Wil je reageren op een verslag van Sam, doe dat dan helemaal onderaan het verslag. Daarmee komt het ook op de Tistje.com site, samen met alle andere reacties. Zo hebben we met zijn allen een mooi centraal overzicht van de reacties!

Tistje over: Gelukkig zijn met autisme – Sam Peeters

‘Autistisch gelukkig’ vertrekt bij een poging om te beschrijven wat ‘anders-zijn’ voor mij betekent. Vanuit dat aanvoelen van anders-zijn ga ik verder naar hoe het is te leven met autisme. In het midden van het boek beschrijf ik wat voor mij maatschappelijk aan – en inpassen betekent en hoe ik autistisch gelukkig zijn met mensen om me heen heb ontdekt.

Tistje over: De Structuur van Asfalt – Hans Leduc

Het meest persoonlijke verhaal van zijn leven neerschrijven zonder die dunne lijn uit het oog te verliezen, daar is Hans Leduc met Structuur van Asfalt wat mij betreft zeker in geslaagd. Structuur van Asfalt is een leerzaam en herkenbaar boek over de impact van een diagnose autismespectrumstoornis op zijn gezin.