Wat wij doen

Services

Beschrijving algemeen

De Stichting Ikbenautist heeft als doel bij te dragen aan een positieve beeldvorming rondom autisme. Zij doet dit door de nadruk te leggen op de talenten die autisme met zich meebrengt voor de mens zelf en voor de samenleving. Daarbij laat zij zien dat autisme zóveel meer is dan wat men vaak denkt! Zij levert hiermee een andere kijk op autisme.

Deze andere kijk op autisme wil zij o.a. bereiken door middel van activiteiten met name voor en door mensen met (een vermoeden van) autisme.

Projecten

Onze projecten hebben momenteel het stadium van ideeën. Benieuwd? Klik hier voor een indruk.

Workshops

Workshops in ontwikkeling zijn bijvoorbeeld:

  • Ouder van een auti?
  • Oefeningen in contact via dans
  • Autisme en empathie, camouflage van je autisme?

Lezingen

Ik word graag uitgenodigd voor lezingen, en ben hiervoor beschikbaar. Meer weten? Stuur mij een berichtje.

Research

Onderzoek naar wat het best werkt voor een auti, en research naar waar een auti zich lekker bij voelt. Onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen en bevindingen rond autisme.

Ons Team

 

Graag stellen wij ons hieronder voor, zodat je weet met wie je van doen hebt en waarvoor wij dit doen.

 

FRANS BAK

Ik ben Frans Bak (hier vind je me op FaceBook en LinkedIn). Ik ben vader van drie volwassen dochters, en was tot voor kort werkzaam als enterprise architect binnen de innovatie van de Telecom sector. Om persoonlijke redenen heb ik in 2015 het roer omgegooid, en autisme kwam op mijn pad. Ik herkende me wonderwel in deze ‘handleiding’ en heb er mijn leven en werk naar ingericht. Ik ben inmiddels autisme coach, en schrijf en spreek graag op mijn eigen wijze over hoe ik naar autisme kijk en dit ervaar. Ik bleek niet de enige die hier zo naar kijkt: autisme is zóveel meer dan men denkt! Ik wist er in korte tijd veel mensen mee te bereiken. De Stichting IkBenAutist is voor mij een middel om nog meer mensen te bereiken en te verbinden in een gemeenschappelijk doel: Acceptatie van autisme. Acceptatie van jezelf. Acceptatie door de ander. Door er, respectvol, ánders tegen aan te kijken.

MARJOLINE VAN DER JAGT

Ik ben Marjoline, en moeder van 2 volwassen kinderen. Tot voor kort werkzaam als data architect binnen de innovatie van de Telecom Sector. Ook ik heb het roer omgegooid, en ondersteun Stichtingen zoals IkBenAutist met zowel al het geleerde in de IT omgeving, als ook alle ervaringen daarbuiten, waaronder films maken, grafisch ontwerp, en ook mijn directe ervaringen met autisme, zowel van mijzelf als van anderen om mij heen. In dat laatste werk ik heel erg graag met Frans Bak samen, omdat zijn andere kijk op autisme mij bijzonder aanspreekt en goed aansluit bij mijn gevoelens over dit onderwerp. En vanwege de focus om andere autisten tot bloei te laten komen door belemmeringen weg te helpen nemen en hen de vrijheid te gunnen.